Slik får du en optimal helg på Øyafestivalen

Straks starter Øyafestivalen i Oslo og er du en av de heldige som skal dit har jeg noen gode tips slik at du kan maksimere festivalopplevelsen.

Å ha det gøy med venner, være på konsert og kose seg er også en viktig del av en sunn livsstil. Du skal selvfølgelig kose deg og nyte livet på festival, men med noen tips for hva du bør spise og drikke, holder du tempoet hele helgen og får med deg alt som skjer. Da sikrer du deg gode konsertopplevelser og fine minner å ta deg med deg inn i høsten.

Spis før du drar og før du legger deg

Når man har det hyggelig er det lett å glemme å spise, noe som vil gjøre deg slapp og sliten. For å kunne nyte hele helgen, er det lurt å huske på å fylle på noe mat av og til. Mye av forberedelsene for å ha nok energi får du ved å lade godt opp før du drar. Spis en god frokost og lunsj før du drar. På vei hjem fra konsert eller før du legger deg for kvelden er det også lurt å få i seg noe å spise, om det så bare blir et knekkebrød med ost eller skinke på. Da får kroppen litt påfyll og du skal se at det å være klar for neste dag blir enklere.

Tips til hva du bør velge å spise før eller etter konsert er:

  • Kjøtt, fisk, kylling, egg, bønner eller linser så kroppen får gode proteiner.
  • Potet, fullkornspasta, fullkornsris, grovt brød eller kornblanding. Da gir du kroppen gode karbohydrater og litt fullkorn, så holder du deg på topp lenger.
  • Grønnsaker og litt frukt til. Dette sikrer du at kroppen får i seg litt vitaminer og mineraler.
  • Et glass vann, melk eller juice til for å sikre væskeinntaket.

Slik får du en optimal Øyafestival

En enhet vann for hvert glass øl

Underveis i en konsert er det viktig å fylle på med litt vann. Alkohol har en vanndrivende effekt på kroppen, så blir det en del øl eller vin er det viktig å huske på å få i seg litt vann eller annen alkoholfri drikke. En tommelfingerregel er å drikke en enhet vann for hver enhet med alkohol. Hvis dette er utfordrende er det lurt å drikke litt vann før du legger deg på kvelden.

Mye grønt på menyen

Hva du velger inne på å konsertområdet av mat er egentlig ikke så viktig. Det er tross alt bare ett eller to måltider i en periode på en til fire dager. Det er ikke hva du spiser eller drikker disse dagene som er avgjørende. Det viktigste er hva du spiser ellers i hverdagen. Det fine med Øyafestivalen er at de har et stort fokus på å gi en matopplevelse i tillegg til gode konsertopplevelser. De har mye godt på menyen gode råvarer og mye grønnsaker. Dette gjør det enklere å sunnere valg, dersom du ønsker. Og hvis ikke, så spiser du det du aller helst vil ha! – og så tar du det heller igjen neste uke. Kos deg på konsert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s