La oss hylle hverdagskroppen

At kroppen må ha en bestemt form for å være perfekt er bare tull. En kropp som virker, en kropp som er frisk og en kropp som ikke bryr seg om dårlig samvittighet er den kroppen som burde bli sett på som perfekt. La oss hylle hverdagskroppen.

Hverdagskroppen skal takle alle livets utfordringer

Hverdagskroppen er en kropp uten en bestemt fasong. Den kan være høy, lav, bred eller smal. Hverdagskroppen måles ikke i fettprosent, i hvor mange likes et bilde gir, antall kilo den kan løfte i markløft eller hvor langt den klarer å løpe uten å stoppe.

Hverdagskroppen er kroppen som gjør at du kan gjøre det du vil i livet ditt. Kroppen er ditt verktøy for at du skal kunne gjøre det du har lyst til, om det er å gå tur eller løpe maraton, spille fotball eller sjakk, leke med barna eller strikke ullsokker, pusse opp huset eller stelle i hagen. Verktøyet som gjør at du kan takle hverdagens utfordringer og krav. Hverdagskroppen er den som sikrer deg en god helse inn i alderdommen.

Hverdagskroppen har ikke dårlig samvittighet

Å finne en god balanse mellom det å spise sunt og være i aktivitet er viktig for alle. For lite eller for mye av begge kan skape ubalanse og er nødvendigvis ikke sunt. Men, å unne seg noe godt og å kunne kose seg uten dårlig samvittighet hører også hverdagskroppen til. En hverdagskropp er en kropp i balanse. Hverdagskroppen trener for å ha en funksjonell kropp som skal gi deg utholdenhet til å holde ut på lange skole- og jobbdager, eller styrken du trenger for å bære tunge handleposer hjem. Hverdagskroppen spiser grønnsaker, fisk, frukt, melk og grove kornprodukter for å holde seg frisk året rundt, men skeier ut og unner seg sjokolade, chips og nyter av livets goder. Hverdagskroppen skal ikke ha dårlig samvittighet.

Du er bra nok som du er

Hverdagskroppen dannes av gode vaner som holdes over tid. Hverdagskroppen dannes av de små grepene i hverdagen, for eksempel hver gang du velger trappa framfor heisen eller hver dag du klarer å starte dagen med en god frokost. Så ta i bruk hverdagskroppen, dropp dårlig samvittighet, fasong og antall likes, og bry deg heller om at kroppen din skal være frisk, takle hverdagens krav og være ditt verktøy livet ut. Vær stolt av kroppen din og at du er bra nok akkurat slik du er.

Man rowing canoe in still lake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s