Slik gjør du høstferien hjemme til en suksess for barna

Ferie hjemme uten noen store planer kan bli like bra eller til og med bedre enn om du skulle planlagt å reise bort. Da kan du bruke tiden til å oppdage nærmiljøet sammen med barna, noe de fleste ikke rekker i hverdagen med fullt program av andre aktiviteter.

En aktiv ferie er godt for alle

Voksne er anbefalt 30 minutter med aktivitet daglig, og barn minst 60 minutter. Å ta med barna ut og være i aktivitet sammen er derfor like viktig for oss voksne som for barna. Tips til fine høstturer i skog og mark kan man finne på Den Norske Turistforening. Mange småbarnsforeldre opplever at det er vanskelig å få tid til trening i hverdagen. Da kan du huske på at det å gå på tur i skogen, leke sisten eller gå på oppdagelsesferd sammen med barna også er god fysisk aktivitet. Men husk at du må ta i og få opp pulsen. Du kan jo prøve å gjøre akkurat det samme som barna i 10 minutter.

_DSC8709.jpg

Åtte tips til en aktiv høstferie hjemme

1) Vær kreativ og bruk nærområdet

Dere kan for eksempel spille fotball, leke sisten eller hoppe tau. Dra på lekeplassen, eller spill døball på sletta. Utforsk parker, strender eller små perler som er i nærområdet ditt.

2) Lag en god niste sammen og gå ut på tur

I ferien har man litt bedre tid til å lage noe ekstra godt til å ha med gåtur. Dere kan for eksempel lage grove matpakkerundstykker, grove vafler, en omelett med ost og skinke eller grove scones. Her er det også hyggelig om man involverer barna i bakingen og påsmøringen. Ta også gjerne med en appelsin eller annen type frukt eller grønnsaker. Pakk en liten sekk med varm eller kald drikke, brødskiver og litt frukt, så har dere litt påfyll og kan være ute i flere timer av gangen.

Grove matpakkerundstykker

3) Rebus i skogen

Gå sammen flere foreldre og lag en rebus i området rundt der dere bor. Sett sammen lag med barna. En morsom måte å komme i aktivitet og få frisk luft på. La barna styre tempoet og finne frem til svarene på egen hånd.

4) Besøk dyra på åpen gård

Mange besøksgårder har åpent i høstferien, og flere av dem har en rekke aktiviteter. Der kan man klappe dyra, få mulighet for å kjøre hest og vogn og hoppe i høyet. Ta et raskt søk på «besøksgård» og ditt fylke, så finner du den som er nærmest deg.

5) Stup i det

Glimter solen med sitt fravær kan en tur i svømmehallen være en fin aktivitet. Bonusen er at det er veldig bra trening både for barn og voksne. Sjekk ut din lokale svømmehall eller dra til et stort badeland. Gøy blir det uansett.

6) Prøv noe nytt

Hva med å benytte ferien til å teste ut noe nytt? Lån en kajakk, test ut klatring om du har det i nærheten av der du bor, spill minigolf, tennis, squash, bowling eller hva med paintball? Det å prøve noen nytt kan både gi mestring, men også en god latter. Kanskje finner du en ny favorittaktivitet?

7) Hobbydag

Regn og kaldt ute? I stedet for å sette seg foran TV-en kan dere finne frem saks, penn, papp, maling eller andre ting dere har liggende. Sett på noe god musikk og vær kreative sammen. Kanskje kan man lage noen morsomme pappfigurer eller begynne på julekort?

8) Vær turist i egen by

Dra på oppdagelsesferd for å se på severdigheter i området rundt der dere bor. Mange museer og opplevelsessentre har gratis inngang, og det er en fin mulighet for barna å lære noe nytt og annerledes.

Ha en fin høstferie! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s