Grove horn til helgefrokosten

Grove horn er deilig både til helgefrokosten eller som niste på tur. Og med litt cottage cheese blir de ekstra saftige.

Dette trenger du:

50 g gjær
4 ½ dl vann
240 g Cottage cheese
1 ss sukker
1 ss sesamfrø
1 ts salt
1 dl havregryn (små)
5 dl sammalt hvete, grov
9 dl hvetemel (ca.)
1 stk egg (til pensling)
Litt sesamfrø (til dryss)

Slik gjør du det:

    1. Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
    2. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.
    3. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
    4. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 – 30 minutter.
    5. Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    6. Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
    7. Og nyyyyt! 🙂

3 kommentarer om “Grove horn til helgefrokosten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s