
Grove horn er deilig både til helgefrokosten eller som niste på tur. Og med litt cottage cheese blir de ekstra saftige.
Dette trenger du:
50 g gjær
4 ½ dl vann
240 g Cottage cheese
1 ss sukker
1 ss sesamfrø
1 ts salt
1 dl havregryn (små)
5 dl sammalt hvete, grov
9 dl hvetemel (ca.)
1 stk egg (til pensling)
Litt sesamfrø (til dryss)
Slik gjør du det:
-
- Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
- Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.
- Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
- Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 – 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
- Og nyyyyt! 🙂
Disse har jeg laget i flere år, veldig gode. Et tips: mos cottage cheesen, så slipper du harde ostebiter på toppen!
LikerLiker
Takk for veldig godt tips Anne Marie 🙂 Neste gang skal jeg mose cottage cheesen 🙂
LikerLiker