
Mandag 23. oktober er det den store grøtdagen. Hva med å feire med kjøleskapsgrøt til frokost? Kjøleskapsgrøt krever minimal tilberedning og passer perfekt til frokost. Så lenge du har alle ingrediensene er det bare å røre alt sammen og sette den i kjøleskapet over natten. En morsom og søt vri på den klassiske kjøleskapsgrøten er denne varianten her med bringebær. Bringebær gir ekstra friskhet og god smak og farge til denne digge frokosten. God frokost 🙂
Dette trenger du til to porsjoner:
4 dl melk
2 ss yoghurt
2 ½ dl bringebær (frosne eller ferske)
2 ½ dl lettkokte havregryn
1 ss honning
½ stk sitron
Topping:
2 dl bringebær
4 ts kokosflak
4 ss hakkede pistasjenøtter
Slik gjør du det:
- Kjør melk, yoghurt og bringebær i en blender. Ha over i en bolle og rør inn havregryn, honning, finrevet sitronskall og –saft.
- Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
- Server grøten toppet med friske bringebær, kokosflak og hakkede pistasjnøtter.
Tips:
Gjør det enkelt og server grøten med bringebærsyltetøy hvis du ikke har friske bær og nøtter tilgjengelig. Liker du varm grøt best, kan du røre inn bringebær etter å ha kokt havregrøten.