Gulrotsuppe med lime

Er overgangen til kulda litt hard? Hva med å prøve denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander. Jeg lover at den gir god varme i kroppen 😊

Dette trenger du til fire porsjoner:
800 g gulrøtter
4 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
½ stk rød chili
3 centimeter frisk ingefær
1 ss olje til steking
8 dl grønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
3 dl lett matfløte
1 stk lime (saften fra denne)
1 ts flaksalt
¼ ts pepper
½ dl frisk koriander, hakket

Slik gjør du det

    1. Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.
    2. Ha olje en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.

Tips: Ønsker du kjøtt til suppen? Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s