
Er overgangen til kulda litt hard? Hva med å prøve denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander. Jeg lover at den gir god varme i kroppen 😊
Dette trenger du til fire porsjoner:
800 g gulrøtter
4 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
½ stk rød chili
3 centimeter frisk ingefær
1 ss olje til steking
8 dl grønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
3 dl lett matfløte
1 stk lime (saften fra denne)
1 ts flaksalt
¼ ts pepper
½ dl frisk koriander, hakket
Slik gjør du det
-
- Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.
- Ha olje en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.
- Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
- Kjør suppen glatt med stavmikser.
- Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.
Tips: Ønsker du kjøtt til suppen? Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.