Ti tips til aktive gaver i julekalenderen

Snart er det tid for julekalender og mange ønsker å overraske sine kjære med en pakkekalender. Lurer du på hva i all verden du skal finne på i årets 24 pakker, eller hvilke alternativer som finnes til den tradisjonelle sjokoladen? Da har jeg noen gode tips til deg.

Om du skal lage julekalender til barna, kjæresten eller ei venninne kan du tenke litt nytt og gi gaver som bidrar til aktivitet. Vi er anbefalt å være i aktivitet 30 minutter hver dag, noe som kan være utfordrende i en hektisk førjulstid. Ved å gi aktive kalendergaver få dere få mange fine felles opplevelser, tilbrakt mer tid sammen og vært aktive samtidig. En full-pakke-julekalender med andre ord.

Ti tips til aktive julekalendergaver

1) Gi en hodelykt. Gå ut i mørket og utforsk nabolaget, skogen eller marka i mørket.

2) Inviter på måneskinnstur. Søndag 3.desember er det første advent og fullmåne ute. Inviter ut på en måneskinnstur, ta med hodelykten og kos dere med alt man kan se på himmelen den kvelden.

3) Gi grillpinner og inviter på middag i det fri. Maten smaker jo alltid mye bedre ute, og med en gåtur til og fra får du gjort unna dagens aktivitet samtidig.

4) Inviter på en aktivitetsdag en eller flere av helgedagene før jul. Da får alle vært i aktivitet og tilbragt tid sammen. Du kan invitere på akedag, skøytedag eller en tur i svømmehallen. Ta med niste og varm drikke på termos eller ta lag ferdig ostesmørbrød hjemme, ta med deg ved og server varme ostesmørbrød til lunsj.
Be med familien eller venner på skøytedag - aktiv julekalender gave

5) Hoppetau. Å ta 10-15 minutter med hoppetau er effektiv kondisjonstrening, og en super måte å få inn aktivitet i en travel førjulstid. Hvem klarer flest hopp på 5 minutter, eller hvem klarer først å hoppe 10 dobbelt hopp før jul?

6) Gå til julekino. De fleste av oss går for å se en julefilm på kino i førjulstiden, rett og slett for å skape litt julestemning. Gi dette som en gave i kalendere, og inviter på en fin gå tur til og fra kinoen, så slår dere to fluer i en smekk.

7) Rock julen inn med en rockering. Gi hverandre utfordringen med å se hvem som klarer å rocke lengst med rockeringen.

8) Lag en rebus over hvor kalendergaven ligger. Mange velger å bruke julekalenderen til å gi noe praktisk, som for eksempel nye sokker. For å gjør en slik gave litt mer spennende kan man lage en rebus over gaven er gjemt. Pakk inn et skattekart i kalendergaven og gjem den andre gaven et sted i huset, eller ute i gården/hagen. Akkurat som en påskeegg-jakt.

9) Treningsstrikker fås kjøpt i ulike lengder og kan være en super gave til en aktiv julekalender. Legg også med noen forslag til øvelser. Fint å bruke i førjulstiden når tiden til trening ikke strekker til.

10) Gi aktivitetsutstyr du vet faller i smak. Om du gir julekalender til barna, kjæresten eller venninner så kan du gi utstyr du vet de vil sette pris på; for eksempel sitteunderlag, turbestikk, drikkekopp, reflekser etc.

Har du flere tips og som du gjerne vil dele? Kommenter gjerne i feltet under 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s