Juletapas – ypperlig måte å bruke opp rester

Lag litt fingermat av julematrestene. Her har du tre enkle oppskrifter. Asiatisk ribbe, potetlefse med kremost og røkelaks med en frisk salat.

Dette trenger du for tre forslag til juletapas:
Potetlefse med smøreost
2 pakker potetlefser
1 beger naturell smøreost
50 g ørret- eller lakserogn
½ stk avokado
1 ss timian, hakket
¼ ts sitron

Ribbe i potetlefse med asiatisk rødkål
600 g ribbe
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss olje
1 stk hvitløk
100 g smør
¼ stk rødkål
1 stk eple
2 dl eplejuice
1 dl rødvin
1 stk sitrongress
1 stk limeblad
2 dl sukker
2 ss hasselnøtter
3 ss honning
2 ss soyasaus
50 g smør
4 ss koriander

Røkelaks med eplesalat
1 beger rømme
1 stk grønt eple
2 stilker stangselleri
½ stk løk
½ stk sitron (kun saften)
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss dill, grovhakket
200 g røkelaks i skiver

Slik gjør du det:
Potetlefse med smørost

  1. Ha smørost i en bolle og visp den myk og jevn. Vend i timian, litt sitron, salt, pepper og 2/3 av rognen. Legg lefser på benken og fordel kremosten utover. Rull sammen lefsene og del i biter.
  2. Kutt avokado i små terninger og bland forsiktig med resten av rognen og litt sitron. Fordel på toppen av hver lefsebit og pynt med litt fersk timian. Server med sitronbåter ved siden av.

Ribbe i potetlefse med asiatisk rødkål

  1. Bruk rester av ribben eller gni ribben inn med salt og pepper. Brun godt på begge sider i en varm stekepanne med olje. Ha i smør og hvitløk delt i to. La smøret bli nøttebrunt og ha alt over i en ildfast form. Stek ribben på 180 °C i 20-25 minutter. For ekstra mørt kjøtt, stek ribba på 65 °C i 4-5 timer.
  2. Kutt rødkål i tynne strimler, skrell og kutt eple i terninger og ha i en kjele med eplejuice, rødvin, sitrongress og limeblad.
  3. Kok med lokk til kålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett sukker, nøtter og honning, kok i ca. 30 minutter uten lokk til vesken rundt kålen tykner. Tilsett soyasaus, og kaldt smør i terninger. Rør om og server med lammet i lefsene. Dryss over koriander.

Røkelaks med eplesalat

  1. Bland rømme, eple, stangselleri, løk, sitron, salt, pepper og dill til en salat.
  2. Legg røkelaksskiver utover med en god skje med salaten over hver skive. Fold endene av skivene sammen og fest med enn tannpirker

 

 

En kommentar om “Juletapas – ypperlig måte å bruke opp rester

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s