Pekingribbe med kinesiske pannekaker

Dette er en perfekt måte å bruke ribberester på, som samtidig gir en liten pause fra julesmakene.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
400 g ferdigstekt ribbe
2 ts kinesisk five spice
2 ts finrevet ingefærrot
1 ss smør
2 ss hoisinsaus

KINESISKE PANNEKAKER
450 g hvetemel
3 dl kokende vann
1 ts solsikkeolje
5 ss sesamolje

TIL SERVERING
2 stk gulrøtter
4 stk vårløk
1 stk agurk
2 dl hoisinsaus
1 dl frisk koriander

Slik gjør du det:

  1. Lag pannekakene først ved å røre mel og kokende vann sammen. Tilsett solsikkeolje og kna til en fast og smidig deig. Pakk i plast og la hvile i 30 minutter.
  2. Elt deigen godt i 5 minutter. Del i tre emner som rulles ut til sylindere. Del hver sylinder i 10 emner. Rull hvert emne til kuler og press flat med hånden. Ta to og to emner, pensle den ene med sesamolje og legg den andre oppå. Kjevle de to sammen til tynne pannekaker på ca. 15 cm i diameter og la dem være sammen. Gjenta med to og to kuler, til du har 15 doble pannekaker.
  3. Varm opp en stekepanne på høy varme, skru ned til lav varme og stek de doble pannekakeparene på begge sider. De skal være lyse, så snu når de akkurat begynner å få brune prikker.
  4. Løft pannekakene ut av pannen og dra dem forsiktig fra hverandre. Legg dem lagvis under et fuktig klede mens du steker resten, stekt side ned. Det skal være slik, at pannekakene er stekt på bare den ene siden, slik at du bevarer den fuktige konsistensen. Hvis du vil spare tid, kan du lage pannekakene dagen før. For å bevare dem myke/fuktige, kan du pakke dem i et lett fuktig håndkle og legge inni plast, som oppbevares i romtemperatur.
  5. Sett ovnen på 220 °C. Del ribbe i skiver eller samle restebitene, og vend med five spice. Legg kjøttet over i en liten ildfast form. Dryss over finrevet ingefær, legg i små biter med smør og drypp over hoisinsaus.
  6. Dekk formen med folie og varm i ovnen i ca. 20 minutter. Ta av folien, vend kjøttet rundt og stek videre uten folie i ca. 5 minutter. Riv kjøttet i mindre biter med en gaffel.
  7. Skjær gulrot, vårløk og agurk i tynne strimler. Damp pannekakene i en dampkurv eller i ovn pakket i folie rett før servering slik at de er varme. Server pannekaker med ribbe, grønnsaker, ekstra hoisinsaus og litt grovhakket koriander.

Tips: Hold pannekakene dekket med plast eller et fuktig håndkle hele tiden slik at de ikke tørker ut mens du holder på. Du får kjøpt kinesiske pannekaker i asiatiske butikker, vanligvis ligger de i frysedisken. De dampes i frossen tilstand, ca. 5 minutter. Du kan også bruke lefser eller lomper. Selv om dette gir en annen smaksopplevelse, kan det være praktisk i en travel hverdag.

En kommentar om “Pekingribbe med kinesiske pannekaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s