Fem tips til romjulsaktiviteter

Etter at julehelgen er over, julemiddagen er spist opp og gavene pakket opp, kommer den fine og avslappende romjula. Da har de fleste litt ekstra god tid til å være i aktivitet.

Voksne er anbefalt 30 minutter med daglig fysisk aktivitet, mens barn (0-17 år) er anbefalt 60 minutter med aktivitet hver dag. Siden romjula ofte byr på litt ekstra tid kan vi bruke den på å få inn litt mer aktivitet. Fysisk aktivitet gjør godt for både den mentale og fysiske helsen, og kommer du deg ut for du også frisk vinterluft som en bonus. Her får du fem tips til romjulsaktiviteter du kan gjøre alene eller sammen med familie eller venner:

  • Har du planer om å begynne på et treningssenter i januar, bør du begynne nå, før rushet kommer i januar. Tirsdag 2.januar kommer det til å være fult, så er du lur melder du deg inn i romjula og blir kjent med senteret og setter opp en plan for hva du skal trene de neste ukene framover. Da er du allerede i gang med gode vaner og trenger bare å fortsette med dette første uka i 2018.
  • Utnytt dagslyset. Har du mulighet til å være ute på dagtid er det veldig deilig å komme seg ut og få se dagslyset. Gå en tur, alene eller sammen med familie eller venner.
  • Ta deg en kveldstur og se på stjernene. Det er lite som slår en stjerneklar himmel. Gå en tur og nyt utsikten. Kanskje oppdager du også et stjerneskudd så du kan ønske deg noe?
  • Er det vanskelig å forlate sofaen kan noen styrkeøvelser fra sofaen gjør susen. Knebøy, utfall, sit-ups og push-ups trenger du ikke bevege deg langt utenfor sofakanten for å utføre. Trenger du tips kan du lese mer her.
  • Er det en hvit jul kan du ta med deg venner og familie på skitur, aketur eller skøyter. Fin måte å tilbringe tid sammen og være i aktivitet. To fluer i en smekk.

Med ønsker om en riktig så fin romjul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s