
Scones er raskt å lage fordi du bruker bakepulver og ikke gjær. Da kan du steke dem uten heving. Disse har et høyt innhold av protein. Perfekt til frokost, til lunsj eller som påfyll etter trening. Oppskriften rekker til ca 10 stykker.
Dette trenger du:
3 stk egg
250 g mager cottage cheese
1 ½ dl sammalt hvete, grov
2 dl lettkokte havregryn
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
Topping:
2 ss solsikkekjerner
2 ss gresskarkjerner
Slik gjør du det:
1. Forvarm ovnen til 180 °C. Rør sammen egg, cottage cheese, grovt mel, havregryn, bakepulver og salt. Du kan også kjøre blandingen jevn i en kjøkkenmaskin med knivblad om du ønsker en glattere og jevnere konsistens.
2. Sett deigen med skje på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over solsikke- og gresskarkjerner, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Server disse med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode å servere til suppe og salat.
Vil du ha tips om flere oppskrifter på grove scones, ta en titt på TINE Kjøkken