Proteinrike scones til helgens aktiviteter

Disse rundstykkene er raske å lage og har et høyt innhold av protein. Perfekt til frokost, til lunsj eller som påfyll etter trening. Oppskriften rekker til ca 10 rundstykker.

Dette trenger du:
3 stk egg
250 g mager cottage cheese
1 ½ dl sammalt hvete, grov
2 dl lettkokte havregryn
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
Topping:
2 ss solsikkekjerner
2 ss gresskarkjerner

Slik gjør du det:
1. Forvarm ovnen til 180 °C. Rør sammen egg, cottage cheese, grovt mel, havregryn, bakepulver og salt. Du kan også kjøre blandingen jevn i en kjøkkenmaskin med knivblad om du ønsker en glattere og jevnere konsistens.
2. Sett deigen med skje på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over solsikke- og gresskarkjerner, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Server disse med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode å servere til suppe og salat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s