Hvordan når jeg dine30?

Dine30 er Helsedirektoratets anbefaling for fysisk aktivitet. Dine30 viser til at vi hver dag bør være aktive i 30 minutter, med en moderat intensitet. Men hvordan kan man få dette til?

I følge Helsedirektoratet selv er det kun én av tre voksne nordmenn som når anbefalingen. Så her har vi mye å gå på alle sammen, og det er bare litt mer aktivitet hver dag som skal til for å løfte denne statistikken.

Hvorfor dine30?

Voksne som i utgan​gspunktet er lite fysisk aktive vil ha en betydelig helsegevinst ved å utøve fysisk aktivitet omtrent 30 minutter av moderat til høy intensitet daglig. Fysisk aktivitet beskytter mot over 30 ulike sykdommer, og bidrar til en god helse og holde deg frisk. Et minimum for å oppnå en slik beskyttende effekt krever en varighet av aktivitet på ca 30 minutter. Og grunnen til at vi anbefales å gjøre det hver dag er for å få effekten hyppig nok. Og dette er et minimum, for å ha en god kondisjon og sterk kropp er vi anbefalt å være i mer aktivitet, og trene mer spesifikt på utholdenhet og styrke. Så da er det jo bare å komme i gang, men siden så mange av oss ikke når målet bør vi kanskje se litt på hvordan vi får det til.

Er det virkelig så vanskelig da?

Nei, det er ikke så vanskelig og dette klarer vi alle. Her er noen tips til hvordan du kan klare å få til dine30, selv i en hektisk hverdag. Har du andre tips er det bare å kommentere i innlegget under:

  • Enkleste måten å lykkes med dine30 hver dag er å komme seg ut døra på en rask gå tur.
  • Er det utfordrende å sette av 30 minutter i slengen kan du dele det opp i mindre bolker, av ti minutter per bolk. For eksempel ved å gå til og fra jobb, gå av buss eller trikkestoppet et stopp før ditt.
  • Går det ikke opp å være i aktivitet 30 minutter per dag, kan du sette av tid til en time med styrke- og utholdenhetstrening tre ganger i uka. Husk at du må få høy puls!
  • Rakk du ikke å være i aktivitet i løpet av uka? Du har fortsatt mulighet til å ta det igjen i helgen. Hva med en to-timers tur på skitur, og en halvtimes med intervall trening hvor du får opp pulsen. Da er du i mål!
  • Husk også at all hverdagsaktivitet inngår i dine30. Så om du kommer hjem til en gårdsplass full av snø, eller helgen nærmere seg og du skal ta husvaksen, så teller dette inn i dine30.

Ha en aktiv søndag 😊

En kommentar om “Hvordan når jeg dine30?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s