
Her kan du raskt lage deg noen smakfulle briks med havregryn i langpanne som ikke trenger å heve før steking. Kjapt og enkelt og perfekt både til niste- eller turmat som tar deg hele veien til målet. Med cottage cheese og kesam/kvarg blir disse gode og saftige. Hva med å lage disse i dag? 🙂
Oppskriften gir ca. 15 briks.
Dette trenger du til 15 stykker:
400 g cottage cheese
200 g naturell kvarg
6 stk egg
2 dl havremel
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl havregryn
2 ts bakepulver
1/4 ts salt
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 180 °C og dekk en liten langpanne (ca. 20×30 cm) med bakepapir.
Visp sammen cottage cheese, kvarg og egg. Ha i havremel, sammalt hvete, havregryn, bakepulver og salt og rør til en jevn deig.
Fordel deigen i langpannen så den dekker hele. Dryss over havregryn og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl og skjær i ruter.
Serveres med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode rett i hånden uten pålegg på. Disse er godt egnet til å fryse, så doble gjerne oppskriften når du er i gang.
kvarg, kan man bruke kesam eller?
LikerLiker
Kesam fungerer veldig fint Julie😊Kesam er en type kvarg. Lykke til med baksten!
LikerLiker