Grove havrebriks

Smakfulle rundstykker med havrgryn som lages i langpanne og ikke trenger å heve før steking. Kjapt og enkelt og perfekt turmat som tar deg hele veien til målet. Med cottage cheese og kvarg blir disse ekstra saftige. Hva med å lage disse til helgens aktiviteter eller utflukter? 🙂

Oppskriften gir ca. 15 briks.

Dette trenger du til 15 stykker:
400 g     cottage cheese
200 g     naturell kvarg
6 stk      egg
2 dl        havremel
2 dl        sammalt hvete, fin
2 dl        lettkokte havregryn
2 ts        bakepulver
1 ts        salt

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 180 °C og dekk en liten langpanne (ca. 20×30 cm) med bakepapir.

Visp sammen cottage cheese, kvarg og egg. Ha i havremel, sammalt hvete, havregryn, bakepulver og salt og rør til en jevn deig.

Fordel deigen i langpannen og press ut så den dekker hele. Dryss over havregryn og ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl og skjær i ruter.

Serveres med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode rett i hånden uten pålegg på. Disse er godt egnet til å fryse, så doble gjerne oppskriften når du er i gang.

2 kommentarer om “Grove havrebriks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s