Seks tips til sunn mat på sommeravslutning

Juni er tiden for sommeravslutninger, turnoppvisninger, skoleavslutninger og andre sosiale sammenkomster. Og ofte blir man bedt om å ta med noe å bite i, som for eksempel en enkel rett eller en kake. Spørsmålet er jo da alltid hva skal jeg ta med, og ikke minst hva går kjapt å lage. Noen enkle tips kan gi deg svar på begge deler.

Sosiale sammenkomster forbindes ofte med kos og det skal det selvfølgelig også være. Ett kakestykke på en hverdag er ikke farlig og kan spises med god samvittighet. Utfordringen kommer ofte når alle sommeravslutninger kommer samtidig, som de ofte gjør i juni og det blir kake litt ofte. For å balansere dette kan jo noen sunne tips til hva du kan ta med komme godt til nytte.

Seks tips til hva du kan ta med

Grillspyd og overraskelsespakker med ulike grønnsaker i biter bidrar til en fargerik tallerken.

Kutt opp det du og barna liker av grønnsaker, tre på et grillspyd eller pakk det i aluminiumsfolie, sammen med for eksempel fiskebiter og pensle med litt olje. For flere sunne tips til hva du kan putte på grillen kan du lese her.

Grillet laks med sitron og kryddersmør

Wrapsrull med uendelig variasjon.

Kjøp inn grove wraps som du smører med mager kremost, fyller med ruccola eller salatblader, ost og skinke, laks og vårløk, kylling og avokado eller hva annet du måtte like.

Sommerlig salat med kylling eller skinke.

Lag en stor bolle med salat, hvor du har oppi melonbiter, agurk, tomat, paprika, jordbær, kyllingbiter eller skinke, eller alt annet du liker i salat. Ta eventuelt med noen grove brødskiver eller rundstykker til.

Tunfisk salat med Cottage Cheese

Grove horn med fyll eller pizzasnurrer.

Har du tid til å bake før avslutningen eller kvelden i forveien? Lag grove horn med tacofyll, skinke og ost eller noe annet godt i eller bak pizzasnurrer. Og når du først er i gang, kan du bake dobbel porsjon og fryse ned så har du til en seinere anledning også.

En fruktig avslutning.

For mange hører vannmelon og jordbær sommeren til. Lag enten et stort fat hvor melonen er delt opp i biter eller legg de på grillen for en søt dessert. Fyll på med annen god frukt eller bær, del dem gjerne opp i biter! Fatet kommer til å bli tomt på en-to-tre!

Nødtips for butikkrunden. 

Er du ute i altfor dårlig er et tips å se etter Nøkkelhullsmerkede grillprodukter eller andre produkter i butikken. Disse er litt sunnere enn andre varer i samme produktgruppe, og har litt mindre mettet fett, salt og sukker.

Kos deg på sommeravslutning 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s