Åtte retter som redder dagen på stranda uten grill

Sommervarmen lokker de fleste av oss ut på tur, enten til stranda, båten, brygga, parken, skogen eller fjellet. Og når vi er ute på tur vil vi gjerne ha med god mat, men med stor fare for skogbrann og grillforbud må vi tenke litt nytt. Her er maten du kan nyte, uten bruk av grill.

Om du har planlagt en utflukt i varmen eller om det blir en spontantur så er det mange alternativer til mat du kan ta med på tur for å hygge dere litt ekstra. I store dagligvarebutikker er det ofte godt utvalg i ferskvaredisker, og noen har til og med ferdiggrillet mat som ligger i varmeskap. Perfekt alternativ dersom du vil ha grillmat med på tur. Et annet alternativ du kan plukke med deg på veien er potetsalat, ferdigkuttet salat, småtomater og babygulrøtter, samt ferdiggrillede kyllingvinger/lår.

Selvsagt kan frosne reker, brød, sitron, majones og litt ferdigkuttet salat også gjøres til et smakfullt måltid! Har du litt bedre tid til å forberede maten hjemme og kan ta med deg en kjølebag finnes det mange flere alternativer:

  • Wraps med fyll – kjøp inn lomper eller grove tortillas og fyll med kremost, salat, grønnsaker, spekeskinke, røkelaks, skinke eller noe annet du liker godt.
  • Spekefat – liker du spekemat, er det enkelt og godt å ta med på tur. Ta med litt salat, melon, potetsalat og brød eller flatbrød og du kan servere et gourmetmåltid på tur.
  • Grove pizzasnurrer – dersom du har litt tid en dag kan du bake grove pizzasnurrer som du fryser ned og bare kan ta direkte med på stranda eller i parken. Da tiner de raskt i varmen, og fungerer samtidig som et kjøleelement for annen mat og drikke som du har med.
  • Frukt og bær – kutt opp frukt i biter, fyll på med bær og ta det med i små porsjonsbegre. Fin og fargerik snacks. Tar du med en boks med yoghurt eller vaniljekesam kan du servere det som en søt dessert på tur
  • Sandwich – lag en deilig sandwich! Her kan du bruke dine favoritt-ingredienser. Lag den for eksempel med grovt brød, salat, kylling, skinke, spekeskinke, roastbiff, cottage cheese eller annet du liker og fyll på med grønnsaker, pesto, sennep, aioli eller andre ting som smaker godt til det du har valgt.
  • Fylte pitabrød – stek kylling eller kjøp salatkylling og fyll pitabrødet med kylling, salat og grønnsaker. Vil du ha et annet alternativ kan du steke opp fiskekaker og ha i sammen med litt salat.
  • Husk at frisk frukt leskende og godt å ha med på tur. Mange butikker selger også små beger eller poser med mini-grønnsaker som kan være enkle å ta med seg.
  • Hvis du planlegger utflukten, kan du legge noen flasker halvfulle med vann i fryseren, så har du både kjøleelement og kaldt vann lenge!

Wraps med kremost, egg og skinke

God tur 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s