Bli god på restemat

Mange kjøleskap er gjerne ekstra innholdsrike etter julefeiringen. Du lurer kanskje på hvordan du skal få brukt opp restene. Her får du inspirasjon og tips.

Kjøtt 

Hvis du har rester av kjøtt slik som pinnekøtt, ribbe eller kalkun, kan du rense kjøttet og dele det opp i små biter. Enten kan du legge dette i porsjoner i fryseren, eller du kan bruke det i wraps, omelett, pai, suppe eller wok de neste dagene. Hvis du vil lage en kjøttsuppe, blir det ekstra god smak på kraften hvis du bruker rester av pinnekjøttet! Mange flere tips til hva du kan bruke rester av julematen til i nye lekre retter finner du på nrk.no.

Restesuppe

Hvis du har mye grønnsaker igjen, enten de er kokte eller rå, så kan du lage suppe av dem. Bruk gjerne denne oppskriften på kremet grønnsakssuppe fra TINE Kjøkken som et utgangspunkt, men bruk de grønnsakene du har. Del alle grønnsakene opp i passe biter. Bruker du mest brokkoli, rosenkål og erter blir den grønn. Vil du har rosa suppe, bruk rødbeter og rødkål! Nesten alt kan brukes!

Vafler og lapper

Hvis du har igjen rester av risgrøt, riskrem eller fløte/rømme finnes det ingenting som er så godt som å lage restevafler eller lapper. Matvett har lagt ut flere gode oppskrifter som du kan prøve! Hvis du har fløte som du vet at du ikke klarer å bruke opp, kan du fryse det ned i isterningposer. Da har du alltid en «fløteskvett» klar til å putte rett i en suppe eller gryte.

Bruk kreativiteten 

La det gå sport i det og finn på nye og spennende kombinasjoner av matvarer. Du kan mose, koke eller steke det meste. Søk på nett, så får du garantert noen ideer til hva du kan gjøre for å unngå å kaste mat. Lag restefest og invitere venner og familie!

Jeg ønsker deg et godt nytt år – og måtte vi alle bli gode matreddere i 2019!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s