Hvordan klarer jeg å nå mine nyttårsforsetter

Det er noe veldig fint med å gå inn i et nytt år.  Vi starter med blanke ark, og motivasjonen for endring er stor. Har du også et nyttårsforsett om å bli litt sunnere? Her får du 5 gode tips på veien til en sunnere livsstil.

Ikke gå for hardt ut

Mange ønsker ofte veldig raske resultater, og går også derfor hardt ut når de skal legge om livsstilen. Mange begynner å trene tre ganger i uken, kutter ut godteri og brus og spiser mer grønnsaker og fisk. Alt dette skal gjøres samtidig. Det klarer vi ofte å gjennomføre i en kort periode, før vi faller tilbake i gammelt mønster.

En endring av gangen

Jeg anbefaler derfor at du gjør én endring av gangen, så den får tid til å bli en vane. Det er fint å rette opppmerksomheten mot den ene tingen du ønsker å gjennomføre – enten det er trening eller å spise mer grønnsaker. Når en vane først er etablert, er det lettere å opprettholde den.

Hvor lenge bør du vente før du går løs på en ny ting?

Små endringer er lettere å få inn som rutine med en gang. Hvis du for eksempel har som mål å spise en til to porsjoner mer grønnsaker hver dag, bør du gi deg minst to til tre uker på å gjøre det til en vane. Når du har lyktes med en endring, går du videre til neste. Fortsetter du på denne måten blir 2019 det året du lyktes med å etablere en ny livsstil! Kostholdsrådene fra helsemyndighetene er en god rettesnor, og bør være et godt mål for varige endringer.

5 gode tips på veien til en sunnere livsstil

  1. Kos deg med godteri, snop og snacks kun én dag i uka. Finn andre alternativer, for eksempel frukt og bær, dersom søtsuget melder seg på andre dager.
  2. Fråts i frukt, bær og grønnsaker – og spis minst 500 gram om dagen. Ha det som tilbehør til hvert måltid og fyll middagstallerken halvfull med grønnsaker.
  3. Velg alltid grove karbohydrater som grovt brød, fullkornspasta og fullkornsris. Det gir deg godt tilskudd av fiber.
  4. Vær aktiv i minst 30 minutter hver dag. Godt for både kroppen og hodet.
  5. Drikk vann som tørstedrikk.

For flere tips: Slik kommer du igang med treningen etter ferien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s