Vegetaroppskrifter

Har du lyst til å kutte ut kjøtt en eller flere dager i uken og trenger tips til hva du kan lage. Her får du noen enkle og gode oppskrifter som du kan la deg inspirere av.

Har du lyst på burger, kan du prøve disse vegetarkarbonadene. De er laget av rotgrønnsaker. Hvis du har noen rester av kokte grønnsaker i kjøleskapet, så kan du finhakke dem og blande i.

200 g gulrøtter
150 g kålrot
150 g sellerirot
150 g pastinakk
1 stk løk
1 ss olje
3 stk egg
½ dl hvetemel
1 ss grov sennep
2 ss hakket persille
¼ ts salt
¼ ts pepper

Skrell gulrot, kålrot, sellerirot og pastinakk, og riv dem grovt på et rivjern. Skjær løk i strimler. Stek rotgrønnsaker og løk i olje/flytende margarin til alt er litt mykt. Avkjøl noe.
Bland inn egg, mel, sennep og persille. Krydre med salt og pepper.
Stek kaker av røren i olje/myk margarin. Stek på begge sider til de er gjennomstekt. Denne og flere oppskrifter finner du på TINE kjøkken

Lettvint ertesuppe

Supper er lett å lage og passer til mange anledninger. Utfra hvilke grønnsaker du velger å bruke, får du forskjellige farger. Bruker du mye gulrot, tomat og søtpotet, blir den oransje. Vil du ha en helt hvit suppe, bruk selleri, potet og blomkål.

grønn suppe ertesuppeDu kan enten bruke bare frosne erter, eller blande med andre frosne grønnsaker, for eksempel brokkoli. Det går også an å bruke rester av grønnsaker du har i kjøleskapet.

600 g frosne erter eller andre frosne grønnsaker
1 stk grønnsaksbuljongterning
5 dl vann, eventuelt halvparten melk
2 ts finhakket frisk timian
3 ss sitronsaft
1 ss smør/margarin
1 ss hvetemel
3-4 ss Crème Fraîche 18 % fett
1/2-1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i  5-10 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Vil du lage den glutenfri, rører du ut 1 ss Maizenna i litt kaldt vann og heller i. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche. (Alternativt kan du bruke stavmikser)
Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.

Denne og flere oppskrifter på supper finner du på TINE kjøkken

Har du gode tips til vegetar-retter? Kommenter under og del da vel 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s