Hjemmetrening – en quick-fix økt for deg med dårlig tid

Av og til strekker ikke helt tiden til i hverdagen og det første som kanskje ryker for de fleste av oss er tid til trening. Men det trenger ikke nødvendigvis være slik. Under får du en økt som tar deg maks 20 minutter å gjennomføre, eventuelt 30 minutter om du varmer litt opp og trapper litt ned etter økta. Og det beste av alt; du kan kjøre den hvor som helst og du trenger ikke noe utstyr. Den krever bare at du gir det du har i 20 minutter.

En quick-fix økt på dager hvor det er knapt med tid

Du skal kjøre så mange runder som du klarer på 20 minutter.

  • 50 jumping jacks
  • 40 mountain climbers
  • 30 knebøy
  • 20 burpees
  • 10 push ups

Når du har gjennomført alt dette har du kjørt en runde og begynner på nytt på jumping jacks. Når 20 minutter har gått kan du telle opp antall runder og repetisjoner (feks fem runder og 90 repetisjoner dersom du skulle begynne på knebøy på den sjette runden). Skriv ned tallet og prøv å slå deg selv neste gang du kjører økta. Forklaring av øvelsene kan du se nederst i innlegget.

Konkurranse #ernæringspodden – vinn hjemmetreningsutstyr

For å delta i konkurransen vår hvor du kan vinne treningsutstyr til hjemmetrening må du dele bilde på Instagram, skrive opp antall runder og repetisjoner og bruke emneknaggen #ernæringspodden. Du kan delta så mange ganger du vil ved å dele nytt bilde av et nytt forsøk på økta. Konkurransen varer frem til fredag 31.mai og vinneren annonseres tirsdag 4.juni. Husk åpen profil.

Lykke til😊

Forklaring av øvelser

Jumping jacks – Start med samlede ben og armer, hopp ut i en X og la hendene komme over hodet og hopp inn igjen. Det er en repetisjon. Strekk så godt du kan på armer og ben hele veien. Jo raskere du hopper, jo høyere puls får du.

Mountain Climbers – Utgangsposisjon er planke på strake armer, og stram godt i mage og kjernrmuskulaturen så du holder overkroppen stabil. Trekk ett og ett kne inn mot magen, strekk ut igjen og bytt bein. Jobb hele tiden med å dra kneet så langt inn du klarer. Da aktiverer du mye mer av kjernemuskulaturen din.

Knebøy – Stå med bena i hoftebreddes avstand, og tyngden midt under foten. Sett deg dypt ned med rumpa, stram mage og hold brystet oppreist og ryggen strak. Sett deg så langt ned du kommer, og stram bakside lår og rumpe og skyv deg opp igjen.

Burpees – En elsk/hat øvelse. Begynn i samme utgangsposisjon som knebøy. Sett deg ned i en knebøy og hopp eller gå ut i en planke. Kjør en push ups ned mot underlaget. Hopp eller gå inn til en dyp knebøy stilling og hopp opp. Har du vonde klær kan du droppe hoppet, men strekk deg heller godt opp på tå. Alternativt kan du droppe push upsen og heller bare hoppe rett ned på gulvet/bakken.

Push ups – Stå i plankeposisjon, ha hendene plassert ca i skulderbreddes avstand. Stram mage og kjernemuskultur og senk med overkroppen. Skyv godt i fra på vei opp igjen. Dersom du vil ha alternativer kan du stå på tærne ned og sette knærne i på vei opp, eller kjøre både opp og ned på knærne.

En kommentar om “Hjemmetrening – en quick-fix økt for deg med dårlig tid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s