Hvordan kose seg passe mye?

Fridagene og de spesielle anledningene kommer tett i mai, og det kan lett bli mye ekstra kos. Selvsagt er det hyggelig med markeringer og fester, men hvordan kan vi klare å nyte det samtidig som vi opprettholder en viss balanse? Men for å gjøre det helt klart: det er lov å kose seg – med måte😊

Her får du noen gode råd til hvordan du kan håndtere alle de kommende anledningene.

  1. Spis deg mett på vanlig mat, før du lar deg friste

Uansett hva dine planer for fridagene er, er å finne balansen mellom hverdagsmat og kos, og mellom hvor mye du spiser og hvor aktiv du er. Stopp litt opp og tenk; trenger jeg tre kakestykker i dag, eller skal jeg nyte ett stykke ekstra godt? Et lurt tips, som du sikkert har hørt før, er å spise deg først mett på vanlig mat, før du går over på dessert og søte fristelser.

  1. Ikke drikk kaloriene dine

I varmen er det ekstra godt med kald og kjølende drikke, men husk at vann er den beste tørstedrikken. Øl, vin, brus, cider, drinker, saft o.l. bidrar med kalorier man ofte ikke tenker på. Selv om det smaker godt bør du drikke vann for å bli utørst før du velger noe annet.

  1. Bli med på leken- gjør aktiviteter på fester eller treff, som for eksempel dans

Å gjøre bevegelser er tyngre enn du vil tro, og gjør deg godt. Andre aktiviteter du kan gjøre er å finne en ball og spille volleyball, svøm deg en god tur i vannet eller lek med barna. Vil du virkelig ha opp forbrenningen på kort tid kan du prøve deg på gamle kunster som å hoppe tau.

  1. Mellommåltider er gull verdt

Ta med krisemat og ikke fall for fristelsen til å spise deg mett på is, bakst, sjokolade, potetgull etc. Dersom det går lenge mellom hvert måltid kan enkle mellommåltider være løsningen. Ha med frukt og noen nøtter i veska. Dette kan redde deg ut av situasjoner hvor sulten er stor og tilbudet av mat er dårlig.

  1. Spis dessert hver dag!

Det er lov å la seg friste – men blir du like fristet av alt? Alle har noen ting de ikke klarer å unngå, som vi bare må unne oss. Men det er ofte mye vi liker sånn passe, men som vi likevel spiser, fordi det er kos og kanskje fordi det bare var det som var tilgjengelig. Alt med måte er en god regel. Ikke spis fordi du kjeder deg eller fordi alle andre spiser noe. Velg dine utskeielser og nyt dem godt.

_DSC7908

  1. Prøv å holde en jevn måltidsrytme

Å spise jevnt gjennom dagen er viktig, men i helger og på feriedager kan det bli litt utfordrende. Dersom det går lenge mellom hvert måltid, kan det bli enklere å falle for usunne fristelser. Prøv derfor på å spise noe hver 3.-4. time, om det så bare blir noe sunn snacks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s