Åtte sunnere sommerfristelser

Sommeren byr på mange anledninger til å kose seg. Og det skal man selvfølgelig gjøre. Men vil du ha tips til litt sunnere sommerfristelser kan du sjekke ut listen under.

Imponer med fancy freakshakes. Hva med å lage en fancy oransj freakshake med gulrot, eller en grønn med mynte og avokado eller rød versjon inspirert av bloody mary? Sjekk ut oppskrifter her. 

Frys ned frukt. Del opp vannmelon i biter, skjær eventuelt et lite snitt i skallet og stikk inn en ispinne. Legg i frysere over natta og vips så har du vannmelon-is. Prøv også å frys ned en kurv med druer, da får du små, smakfulle og kalde «kuler» til å spise på en varm sommerdag.

Vannmelon is

Grill deg «en av fem om dagen». Bruk grillen til å lage «en av fem om dagen»-dessert. Hva med å varme opp vannmelon eller banan?

Lag hjemmelaget iskaffe. Ingenting er som en deilig og kald iskaffe i varmen. Og det er ganske enkelt å lage selv. Kok opp kaffe (litt sterkere enn du pleier). Knus noen isbiter og ha i et langt og høyt glass. Fyll på med kald kaffe og så mye melk som du liker. Søt med søtstoff eller sukker og nyt.

412231

Sommersalat – lag alltid salat til lunsj eller middag. Bruk det du har, bruk opp rester eller kjøp inn fargerike frukt og grønnsaker: Grønn salat, granateple, agurk, tomat, paprika, avokado, mango, jordbær, vårløk, rødløk, brokkoli buketter, ovnsbakt søtpotet i biter, gulrot i strimler, ost i terninger eller en deilig yoghurtdressing med urter eller krydder til.

Lag fargerike smoothies eller smoothie-bowls. Bruk sommerens frukt og bær til å lage deilige smoothies eller smoothie-bowls.

Regnbue-inspirert fruktsalat. Kutt opp frukt og bær du liker godt og lag deg en fruktsalat til dessert og server med vanilje-kesam.

398323.jpg

Lag is hjemme på kjøkkenbenken. Hva med å lage en frokost-is du kan spise hver dag i ferien, eller en forfriskende juice-is i varmen?

Nyt late dager 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s