Grove havrebriks

Her kan du raskt lage deg noen smakfulle briks med havregryn i langpanne som ikke trenger å heve før steking. Kjapt og enkelt og perfekt både til niste- eller turmat som tar deg hele veien til målet. Med cottage cheese og kesam/kvarg blir disse gode og saftige. Hva med å lage disse i dag? 🙂

Oppskriften gir ca. 15 briks.

Dette trenger du til 15 stykker:
400 g     cottage cheese
200 g     naturell kvarg
6 stk      egg
2 dl        havremel
2 dl        sammalt hvete, fin
2 dl        havregryn
2 ts        bakepulver
1/4 ts    salt

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 180 °C og dekk en liten langpanne (ca. 20×30 cm) med bakepapir.

Visp sammen cottage cheese, kvarg og egg. Ha i havremel, sammalt hvete, havregryn, bakepulver og salt og rør til en jevn deig.

Fordel deigen i langpannen så den dekker hele. Dryss over havregryn og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl og skjær i ruter.

Serveres med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode rett i hånden uten pålegg på. Disse er godt egnet til å fryse, så doble gjerne oppskriften når du er i gang.


Posted

in

by

Comments

2 svar til «Grove havrebriks»

  1. julie avatar
    julie

    kvarg, kan man bruke kesam eller?

    Liker

    1. Anne Marie Skjølsvik avatar

      Kesam fungerer veldig fint Julie😊Kesam er en type kvarg. Lykke til med baksten!

      Liker

Legg igjen et svar til Anne Marie Skjølsvik Avbryt svar