Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing

De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av jula, og får gjerne en del til overs. Av restene kan du lage en deilig burger. Samtidig kan du få brukt opp rester av rødkålen eller surkålen.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
800 g ferdig stekt ribbe
1 ss finrevet ingefærrot
½ stk lime
4 ss hoisinsaus

LETTSYLTET RØDKÅL
¼ stk rødkål
½ stk rødløk
2 dl eddik
2 ss sukker
2 ts salt

RØMMEDRESSING
3 dl lettrømme 18 %
2 ss Dijonsennep
2 ss hakket frisk koriander
½ ts salt

TIL SERVERING
4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du det

  1. Finsnitt rødkål og rødløk, bruke gjerne en mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La marinere i 20 minutter eller mer.
  2. Sett ovnen på 220 °C. Bland hoisinsaus, limesaft og revet ingefær til en glace. Del ribbe i skiver og pensle godt med glace. Pakk i aluminiumsfolie, og varm i ovnen 10-15 minutter eller til gjennomvarm.
  3. Rør sammen rømme, sennep og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  4. Server glasert ribbe i hamburgerbrød med lettsyltet rødkål og rømmedressing.

Tips: Har du rester av surkål kan du gjerne bruke det i stedet for å sylte rødkål. En frisk coleslaw er også godt til.

Håper det smaker 🙂


Posted

in

by

Comments

Ett svar til «Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing»

  1. Slik kan du bruke opp rester av julematen avatar

    […] og du kan bruke rester av julemiddagen i mange nye og spennende varianter. Hva med å lage ribbeburger med rødkål og rømmedressing, pekingribbe med kinesiske pannekaker eller kjøttpai med julesmak, ribbetaco, pytt-i-panne, […]

    Liker

Legg igjen en kommentar