Dette er våre matpakkefavoritter

Ingen er så glade i matpakken som nordmenn og faktisk har over halvparten av oss med matpakke én eller flere ganger i uken. De fleste av oss dropper matpakken fordi vi synes den er «kjedelig». Vil du utfordre det tradisjonelle, finner du tips her.

På toppen av listen av hva vi ønsker å ha på brødskiva, troner den gode gamle klassikeren; ost. Også brødskiven er den store folkefavoritten. Hele 53,9 prosent oppgir at de som regel har brødskiver i matpakken. På andreplass kommer knekkebrød med 16,8 prosent, etterfulgt av middagsrester (8,4 prosent) og salat (3,3 prosent). Resten opplyser at de pleier å variere.

large_f873fc42ab4a31d08119868116c68963810b7bf1[1]

[1] Nettbasert undersøkelse gjennomført av Norstat med 1000 respondenter fra 15 år og oppover, sommeren 2016 og undersøkelse gjennomført av Infact for TINE desember 2016 fra 18 år og oppver med 1015 respondenter

Gjør matpakken enda mer spennende

Med noen smarte grep kan du utfordre brødskiven med ost og skinke. Da blir matpakken fort litt mer spennende og noe man kan glede seg til å spise. Ved å variere pålegget, eller skifte mellom brødskiver, knekkebrød, wrap, omelett, salat eller middagsrester, vil den med en gang bli mye mer fristende. Det er også mulig å legge ved ulike typer frukt, bær og grønnsaker. Sjekk ut matpakkereglene for flere tips til hvordan du kan gjøre matpakken til en favoritt.

_DSC0294

Inkluder barna i matpakkesmøringen

Det er lurt å etablere gode matpakkevaner allerede i tidlig alder hos barna, og ta de med når du skal smøre matpakka. La dem være med å bestemme hva de vil ha på matpakken og lær dem til å ha med frukt eller grønnsaker. Så lenge matpakken er kul og fristende, vil den bli spist. Å få tiden til å strekke til kan være utfordrende, men et enkelt tips er å lage den kvelden før. Da har du både bedre tid og det er lettere å lage en spennende matpakke. Beste tips er å la den ligge i kjøleskapet natten over. Pakk gjerne grønnsaker som tomat og agurk i egne pakker for seg. Da unngår du at agurkskiven ødelegger brødskiva med leverpostei.

Håper det smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s