Grove horn til helgefrokosten

Grove horn er deilig både til helgefrokosten eller som niste på tur. Og med litt cottage cheese blir de ekstra saftige.

Dette trenger du:

50 g gjær
4 ½ dl vann
240 g Cottage cheese
1 ss sukker
1 ss sesamfrø
1 ts salt
1 dl havregryn (små)
5 dl sammalt hvete, grov
9 dl hvetemel (ca.)
1 stk egg (til pensling)
Litt sesamfrø (til dryss)

Slik gjør du det:

    1. Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
    2. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.
    3. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
    4. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 – 30 minutter.
    5. Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    6. Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
    7. Og nyyyyt! 🙂

Posted

in

by

Comments

3 svar til «Grove horn til helgefrokosten»

  1. Anne marie avatar
    Anne marie

    Disse har jeg laget i flere år, veldig gode. Et tips: mos cottage cheesen, så slipper du harde ostebiter på toppen!

    Liker

    1. Anne Marie Skjølsvik avatar

      Takk for veldig godt tips Anne Marie 🙂 Neste gang skal jeg mose cottage cheesen 🙂

      Liker

  2. Slik opprettholder du gode rutiner selv om hverdagen er snudd på hodet avatar

    […] gode retter i helgene, slik at de skiller seg ut fra hverdagen. Lag grove vafler, lapper eller horn til lunsj, yoghurt- eller smoothiebowl som alle kan dekorere som de vil, bake deilige scones til […]

    Liker

Legg igjen et svar til Anne marie Avbryt svar